WhatsApp

Diş Dolgusu Sonrası Hassasiyet

Diş Dolgusu Sonrası Hassasiyet

Diş Dolgusu Sonrası Hassasiyet

Diş dolgusu, çürük nedeniyle dişte oluşan madde kaybını onarmak amacıyla yapılan bir tedavidir. Bu tedavi sırasında öncelikle dişin çürüyen kısmı temzilenir, diş dolgu yapımı için uygun bir forma getirilir ve kaybedilen diş dokuları çeşitli dolgu maddeleri konularak onarımı tamamlanır.

 Dolgu sonrası ilk birkaç hafta dolgu yapılan dişin ağrıması, hassaslaşması, sızlaması normal kabul edilir. Çünkü; çürük temizleme işlemi sırasında, hem dişin damar-sinir ağının bulunduğu pulpa odasına yaklaşılır hem de dişin mine dokusunun altındaki tabakalarda bu sinir ağına ait uzantılarda harabiyet meydana gelir. Bu olaylar dişte ilk birkaç haftalık bir onarım sürecinin başlamasına neden olur. Bu süreçte de diş, hassasiyet, sızlama gibi çeşitli semptomlar verebilir

.Ancak dolgu sonrası hassasiyetin tek nedeni bu değildir:

-Dişteki çürüğün tam olarak temizlenememesi ve temizleme sırasında kullanılan aletlerin susuz çalıştırılması sebebiyle aşırı ısı oluşturması,

-Dolgunun başarılı bir şekilde yapılmaması sonucu dolgunun tutmaması, açılması, hava alması

-Dolgu maddesine karşı alerji gelişmesi, 

-Dolgunun yüksek yapılması gibi durumlarda da dişte hassasiyet gelişebilir. Böyle bir durum varlığında ise dolgunun yenilenmesi gerekebilir.

        Eğer  dolgu sonrası geçmeyen, şiddetli, gece uykudan uyandıracak ağrılar var ise dişin damar-sinir ağının bulunduğu pulpa odası çürük nedeniyle enfekte olmuş olabilir veya dişte dolgu ile kurtarılamayacak kadar  derin çürük mevcut olabilir. Böyle bir durumda da dişe kanal tedavisi gerekebilmektedir. Eğer bu tarz benzer şikayetleriniz var ise en kısa zamanda  hekiminize danışmanızı öneririz.

Online Randevu Al

Online randevu alarak işlemlerinizin daha hızlı olmasını sağlayabilirsiniz. Önceden rrandevu alarak sıra beklemezsiniz.

Yukarı Çık